Филе минтая в кляре” – рецепта.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Макар и да не рейтингите)
Зареждане...

Съставки


Какво ви трябва (хранителни съставки) для приготовленияФиле минтая в кляре” – рецепта.:
Филе минтая 1,5кг
Лайм(лимон) 2Парчета
Херес 100г
Соевый соус 100г
Аджика острая 1 чаена лъжичка
Копър и магданоз
сол, пипер
для кляра:
сметана – 3 столовые ложки
захар
брашно
яйце – 1 Парчета.
сыр чедер тертый 30г
сол, пипер
Растително масло за пържене.
Снимка на готовия ястие:
Blankrecipe

инструкции (рецепта), Как да готвя:


Как да готвя “Филе минтая в кляре” – рецепта.
Подготовка филе:
Порезать филе небольшими брусочками. Подсушить его на бумажных полотенцах.
Замариновать филе минтая в течение двух часов в смеси из сока Лайма(лимон), Хереса , Соевого соуса, сол, пипер, аджики и рубленой зелени.
Кляр:
Смешать желток, 3 столовые ложки сметаны, сол, сахар и муку. Муки взять столько, чтобы получилось жидкое тесто (как на оладьи). В конце замеса ввести взбитый белок и тертый сыр
Филе вынуть из маринада ,затем по кусочку обмакивать в жидкое тесто (кляр),и жарить в раскаленном жире, после чего сложить в форму или на лист полить оставшимся маринадом и поставить дожариваться в горячую духовку

Фото Готови ястия:
Blankrecipe


Подобно на рецептата? Вземете електронна поща рецепти директно по имейл или се абонирате за RSS емисията на блога!



 

Оставете коментар успешно тук

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани *

*