бибер Унгарија – рецепт.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Иако никој не рејтинг)
Loading ...

состојки


Што ви е потребно (прехранбени состојки) для приготовления Перец по-венгерски – рецепт.:
слатка пиперка – 2 kg
кромид - 3 парчиња.
Помидоры – 1 kg.
сол, бибер, шеќер, растително масло
Фото на готовиот сад:
Перец по-венгерски

настава (рецепт), Како да се готви:


Как приготовить Перец по-венгерски – рецепт.
Перец моем и запекаем в духовке, остужаем и снимаем кожицу. Складываем в тарелочки.
Лук нарезаем не мелко, обжариваем на растительном масле до прозрачности. Добавляем перекрученные на мясорубке помидоры, solim, перчим по вкусу, додавање 0,5 ч.л. шеќер, тушим минут 20. Получившейся подливкой заливаем перец. Даем настояться пару часиков и подаем к столу.
бон appetit!

Фото Готови јадења:
Перец по-венгерски


Како рецепт? Се е-мејл рецепти директно преку е-маил или да се претплатите на RSS фидот на блогот!



 

Оставете коментар успешно тука

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *

*