салата “Бангладеш” (не мимоза) – рецепт.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Иако никој не рејтинг)
Loading ...

состојки


Што ви е потребно (прехранбени состојки) салати “Бангладеш” (не мимоза) – рецепт.:
ориз 4 Член. l.
јајце 5-6 парчиња.
конзервирана риба (обязательно в масле: туна, сайра, сардина, лосось) 1 банка
јаболко 1 парчиња.
кромид 1 ЕЕЗ.(маленькая)
путер 80 g
мајонез 200 g
шеќер 1 нема. l.
сок од лимон 1 Член. l.
Фото на готовиот сад:
Салат Бангладеш (не мимоза)

настава (рецепт), Како да се готви:


Како да се подготви салата “Бангладеш” (не мимоза) – рецепт.
Рис сварить, кул.
сос: масло из консервов слить в отдельную посуду, додадете 1/2 порции майонеза, сахар и лимонный сок. темелно се промешува.
Яйца сварить, отделить белки от желтков, белки нарезать тонкими пластинами, лук мелко нарезать, яблоко очистить и натереть на тёрке.
Консервированную рыбу размять вилкой.
Выкладываем салат слоями на блюдо.
1-тиот слој – измельчённые желтки,
2-тиот слој – половину измельчённых консервов,
3-тиот слој – ориз, смазываем майонезом с помощью вилки (именно смазываем, а не заливаем)
4-тиот слој – тёртое яблоко,
5-тиот слој – вторая половина консервов смешанных с луком,
6-тиот слој – сливочное масло натёртое на тёрке (предварительно можно заморозить)
Салат заливаем соусом, аккуратно начиная с середины и немного к краям. Сверху красиво разложить порезанный белок.
Украшаем на своё усмотрение (у меня брусника и мята). Поставить в холодильник для пропитки на 2 часа.
бон appetit!

Фото Готови јадења:
Салат Бангладеш (не мимоза)


Како рецепт? Се е-мејл рецепти директно преку е-маил или да се претплатите на RSS фидот на блогот!



 

Оставете коментар успешно тука

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *

*